Danıştay’dan sözlü sınav atamasına durdurma kararı

Danıştay 5. Dairesi’nce Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin 15/B maddesi ile gelen ve şube müdürü, bilgi işlem müdürü, yazı işleri müdürü, idari işler müdürü ve bunlarla aynı düzeydeki kadrolara atanacaklar için sözlü sınava bağlı değerlendirme şartını öngören maddenin yürütülmesinin durdurulmasına karar verildi.

Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası ile Büro Emekçileri Sendikası’nın Danıştay nezdinde açtığı bir davada Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin 15/B maddesi ile gelen sözlü sınava bağlı değerlendirme şartının yürütülmesi durduruldu. Danıştay 5. Dairesi’nce verilen kararda adaylar arasında objektifliği sağlayabilecek nesnel bir değerlendirme ölçütü olan yazılı sınavdaki başarı puanının değerlendirme dışı bırakılarak, başarı sıralamasının yalnızca başarı kriterleri daha muğlak sözlü sınav sonuçlarına göre oluşturulmasının hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayacağı vurgulandı.

4 thoughts on “Danıştay’dan sözlü sınav atamasına durdurma kararı

  1. Verilen karar %100 isabetli bir karar olup ne yazık ki bazı kişilerin mülakatın gelmesinden dolayı tanıdıklarını devreye sokmak için çalıştıkları ve bunu da pişkince ortam içeresinde söylediklerini biliyorum. Bu şekilde kesin kazanacaklarına inanıyorlardı. Bizim gibi hakkı ile bir yerlere gelmeye çalışanların da üzüntüsüne sebep oluyordu. Allah doğrunun yanındadır. Çok şükür. Toplumumuzda kangren haline gelen mülakat kavramı hakkında verilen karardan dolayı saygı, sevgılarımı sunuyorum. Allah bu kararı verenlerden razı olsun. Torpilliler de fazla üzülmesin yapacakları tek şey biraz çalışmak. Birileri çalışarak emekle bir yerlere gelmeye alışsa iyi olur. Hadi kolay gelsin.

    1. Katılım Büro-Sen olarak ilkesel duruşumuz kesinlikle hiç bir şekilde mülakatın olmamasıdır. Ancak sendikamızın da girişimleri sonucu alınan bu karar bile idarenin evrensel hukuk kuralları ve anayasamızda vücut bulunan eşitlik ilkesinin ihlal edildiğinin tescilidir. Tüm yargı çalışanları olarak torpili getirecek olan ve liyakati ayaklar altına alacak her türlü uygulamaya karşı sesimizi yükseltmek durumundayız.

  2. hadi be… görüyoruz şu an adliyelerde çapsız, vizyonsuz, kültürsüz, hacı murat tipli müdürleri…iki lafı bir araya getirip konuşamıyor adam… ağlamaktan,sızlanmaktan başka yaptıkları bir iş yok… bence yazılı sınavın yerinde sözlü sınavda olmalı ki… mülakatta yazılı sınavda başarının değil… kişiliğin, karakterin, mizacın da test edilmesi lazım… ben böyle bilir böyle söylerim… vesselam…

  3. Ülke parelellerle dolmuş diyorlar, bir de mülhakat getiriyorlar, sanki çok tarafsız insan varmış gibi, bizim ülkemizdeki sözlü sınavlarında torpil olmayan yer yok, amcası, dayısı, abisi, akrabası derken olan bizim gibi tanıdığı olmayanlara oluyor tabi olanların zoruna gider sözlünün iptal edilmesi … zorunuza gitmesin ülkemizde hala biraz olsun Adalet var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.